به گزارش خبرگزای حوزه از تهران، حجتالاسلام الشیخ علی حسین حکیم از فضلا و اساتید حوزوی انگلیس تبار، در دهمین همایش دکترین مهدویت طی مقاله ای پیرامون تقسیمبندی جوامع در جهان گفت: چهار نوع جامعه، عدل نسبی، مطلق، ظلم نسبی و ظلم مطلق از جمله جوامع موجود در تاریخ بشر است.
وی در ادامه سخنان در توضیح هر کدام یک از این جوامع گفت: در جامعه عدل نسبی، رهبری آن را یک فرد الهی بوده و حاکم آن مانند ولیفقیه و یا امام مسلمین هستند که آشنا با مقتضیات زمانند.
الشیخ علی حسین حکیم، ادامه داد: در جامعه عدل نسبی زمان زیادی وجود دارد تا به جامعه عدل مطلق تبدیل شود لذا بایستی فداکاریها شود تا به آن ایده مطلوب در جامعه عدل مطلق برسیم.
وی ادامه داد: در جامعه عدل نسبی، گروههای خاصی از مومنان و مخلصان حضور دارند و تلاشهایی را میکنند تا زمینه برای تحقق عدل مطلق فراهم شود، چنانکه حضرت یوسف(ع) از جمله مخلصین بود که قرآن به ایشان اشاره کرده است.
حجتالاسلام علیحسین حکیم، ادامه داد: در این جوامع افراد صادقی بودند که با صداقت خود در راه اسلام حرکت میکردند و مفهوم اهدنالصراط المستقیم را متوجه میشدند.
وی در ادامه با اشاره به شرایط کنونی جهان امروز گفت: ما بایستی بدانیم که موقعیت فعلی ما در جهان چیست، مشرکین در حال حاضر در جامعه امروز، بدون توجه به حقوق انسانها مردم را قتل عامل میکنند و در گزارشهاو اخبار میشنویم در کشوری چون آمریکا افرادی که دارای اختلالات روانی هستند به راحتی انسانها را به قتل میرسانند همچنین در عراق و سوریه اگر متوجه یک شیعه شوند تروریستهای وهابی بدون توجه به معیارهای انسانی آن شیعه را به قتل میرسانند.
این استاد و پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: درست است که ما مسلمانها و شیعیان نیز مکن است در جنگ شرکت داشته باشیم اما شروع کننده نبوده و دفاع از نفس میکنیم از این رو میان امام علی(ع) و معاویه تفاوت زیاد وجود دارد.
وی ادامه داد: امروزه شیعیان در حالی که هیچ گناهی ندارند تنها به دلیل اینکه امیرالمومنین(ع) را به ولایت میشناسند مورد تهاجم وحشیانه قرار میگیرند.
این فعال مذهبی، با اشاره به شهادت شیخ شحاته روحانی مصری که سال گذشته در ایام نیمهشعبان به شهادت رسید گفت: سوال ما این است چرا این شخص باید به طرز فجیعانه به شهادت برسید ما اینجا اعلام میکنیم اهل جنگ نیستیم اما اگر کسی به ما تعدی و تجاوز کند ما از خود دفاع میکنیم .
وی با اشاره به قیام امام حسین(ع) تصریح کرد: امام حسین(ع) برای خدا و تحقق صلح پایدار جنگید و به یکی از اصحاب خود به نام مسلمبن عوسجه تاکید کردند که ما دنبال جنگ نیستیم.